Ağ Güvenliği Kurulum Ve Bakım Onarım

  • Cisco (Router ,Switch)
  • Fortinet ( Firewall , VPN )
  • WatchGuard ( Firewall , VPN )
  • Aruba ( Router , Access Point , Switch )
  • Berqnet ( Firewall )

Parola ve Oturum Yönetimi

Kimlik ve Erişim Yönetimi ihtiyacının hiç kuşkusuz en önemli noktası ayrıcalıklı hesapların yönetilmesi ve bu hesaplar ile yapılan işlemlerin kayıt altına alınmasıdır. Gelişen teknolojiyle birlikte bu hesaplar artık yerel ağımızın ötesine geçmiş ve bulutta da yerini almıştır. Bu nedenle gerek yerel ağınızda gerekse bulutta bulunan ayrıcalıklı hesapları tek bir noktadan ve otomatik olarak yönetebilmeniz için CyberArk ile çözümler üretiyoruz.

2FA ( Multi Factor Authantication)

İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), bir kullanıcının kimliğini doğrulamak için iki ayrı kanıt parçası sunması gereken bir kimlik kontrolü yöntemidir. Oturum açmak için kullanıldığında, yetkisiz kişilerin cihazlara ve dijital hizmetlere erişmesini, yalnızca bir faktörün, tipik olarak bir parolanın kullanılmasından daha zorlaştırır. Bu konuda OneSpan (Vasco), Thales (Gemalto) ve Nexus ile işbirliği yapıyoruz.

SIEM ve LOG Yönetimi

Log yönetimi artık sadece güvenlik izlemesi ve regülasyonlara uyum sağlanması ile sınırlı değildir. Etkili bir Merkezi Log yönetimi izleme, belgeleme ve analiz becerileriyle güvenlik istihbaratının yanı sıra IT operasyonlarının yönetimi, uygulama izleme ve hatta İş Zekâsı için de ihtiyaçtır. SIEM yazılımları ise güçlü korelasyon yetenekleri sayesinde BT ortamlarındaki etkinliklerin görünürlüğünü maksimum seviyeye taşırken, güvenlik risklerine karşı da aksiyon alınmasını sağlarlar. Bu konuda ihtiyaçlar, kurum yapılarına ve politikalarına göre değişiklik gösterdiğinden üretici fark etmeksizin hizmet sunuyoruz.

EndPoint Security ( Uç Nokta Güvenliği)

Uç nokta güvenliği, uç noktadaki cihazların dijital tehditler ve izinsiz erişimden korunmasına yardımcı olan stratejileri ve teknoloji çözümlerini kapsar. Uç nokta güvenliği çözümlerinin nihai amacı cihazların, kullanıcıların ve işletmelerin üretkenlik, maliyet ve itibar kaybına karşı korunmasına yardımcı olmaktır.

Uç Nokta Güvenliği Nedir?

Uç nokta güvenliği, verileri açığa çıkarabilecek ya da uç noktadaki cihazın performansını düşürebilecek dijital tehditlere ve izinsiz erişime karşı uç noktaların güvenceye alınmasıdır. Uç nokta, sinyal alan tüm cihazlar anlamına gelir. İş bilgisayarı yönetimi bağlamında uç noktalar, masaüstü bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara, tabletlere ve akıllı telefonlara dek çalışanların üretken olmak için her gün kullandıkları cihazlar anlamına gelir. Uç noktalar; sensörler ve dijital ekranlar dahil olmak üzere Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları da olabilir. Ancak bu makalede öncelikle iş bilgisayarı kullanımına odaklanılacaktır. Kapsamlı bir uç nokta güvenliği stratejisi, kurumsal ağa bağlanan uç noktaların korunmasına yardımcı olmak üzere donanım destekli korumalar ve uzaktan yönetim araçları içerecektir.

  • Trend Micro
  • McAffe
  • Esed Nod32
  • BitDefender
  • Wireless Access Point: Üretici gözetmeksizin kurulum, bakım ve onarım hizmeti sağlamaktayız.
  • Wi-Fi Hotspot

Artık hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen internet erişimi daha kolay ve ulaşılır bir hâl aldı. Hotspot da kamuya açık yerlerde, wifi aracılığıyla hizmet aldığımız internet sunucusudur. Hotspot bağlantıları kablosuz modem, Router, UTM gibi aracılarla sağlanır. Belirli bir lokasyonda internet hizmeti sağladığımız, bilinen adıyla ‘’Wi-Fi noktasıdır’’. Günümüzde bu hizmetten, halka açık yerlerde, café ve restoran gibi kamusal alanlarda ücretsiz bir kablosuz ağ yardımıyla yararlanılıyor. Sunulan bu internet bağlantısı radyo frekansları yardımıyla mobil cihazlarda kullanılır. Sinyalin gücüne ve yakınlığına bağlı olarak internet bağlantısının kalitesi de farklılık gösterir. Hotspot, ücretsiz ve hayatı kolaylaştıran bir hizmet olsa da güvenlik açısından bazı riskler taşıyabilir. Bu sebeple kullanıcılara dijital cihazlarla internet ağından yararlanırken yalnızca güvenli ağlara bağlanmaları önerilir. Biz Asil Bilgi Teknolojileri olarak, sahip olduğunuz Metro Ethernet, G.SHDSL veya ADSL&VDSL internet bağlantısı üzerinden, misafir ve müşterilerinize, WiFi teknolojisi ile belirli bir bölge kapsamında kablosuz ağdan güvenli erişim sağlıyoruz. Şirketler, alışveriş merkezleri, oteller, restoran ve cafe işletmeler bu hizmetimizden yararlanabilirler.

DLP (Data Lose Prevention)

Veri kaybını önleme (DLP) yazılımı ve araçları, uç nokta etkinliklerini izler ve kontrol eder. Şirket ağlarındaki veri akışlarını filtreler ve duran, hareket eden ve kullanımda verileri olan korumak için buluttaki verileri izler. DLP ayrıca (KVKK, PCI vb.) uyumluluk ve denetim gerekliliklerini yerine getirmek ve anormallik alanlarını belirlemek için raporlama sağlar. Gartner Magic Quadranta 9. Kez lider olan Forcepoint bu konudaki çözüm ortağımızdır.

VERİ SINIFLANDIRMA

İşletmeler her zamankinden daha fazla veri üretiyor ve topluyorlar. Bu veriler kullanıcı bilgisayarları, ağlar, mobil cihazlar ve bulut içerisinde depolanıyor veya bu ortamlar arasında akıyor. Buna ek olarak, yeni güvenlik düzenlemeleri, işlenen verilerin tanımlanması ve güvenliği konusuna gittikçe hassaslaşıyor. Hem yasal düzenlemelere uyum hem de verilerin korunması için Boldon James ve Titus ile iş birliği yapıyoruz.

HASSAS VERİ KEŞFİ

Yapılandırılmamış verileri korumak, en büyük organizasyonel zorluklardan biridir. Herkes bir e-posta gönderebilir, bir belge oluşturabilir veya bir dosya yükleyebilir. Kurumsal ağınızda ve bulutta veri sınıflandırma veri güvenliğinin temelidir. Bunu nasıl yapacağınızı bilmezseniz verilerinizi koruyamazsınız. Bu konuda Titus ve Ground Labs ile iş birliği yapıyoruz.